keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Uunilohi

Hupsista. Tällaisen kuvan löysin kameran uumenista pari päivää sitten. Ehkä voin sen tänne tyrkätä vaikka kuva ei olekaan kovinkaan upea, (eikä muuten suostunut millään kääntymään vaakatasoon??) koska lohi oli todella hyvää. Jossain Pirkka- lehdessä taisin joskus nähdä "välimerellisen lohen" ohjeen, mutta tämä ei nyt kyllä ole ihan niin välimerellinen. Joka tapauksessa, mozzarella, aurinkokuivatut tomaatit ja erilaiset siemenet toimivat aika hyvin uunilohen päällä. Toki päälle voisi heittää vielä vaikkapa oliiveja tai mozzarellan sijaan fetaa, mutta tällä kertaa näin.

Uunilohihan on super simppeli valmistaa. Lohen pintaa kannattaa pyyhkäistä talouspaperilla ennen maustamista ja mahdollisten päällisten laittamista. Mausteina käytin perinteisesti sitruunapippuria ja suolaa. Sitten koko komeus vain uuniin 170 asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi ja valmista tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti