keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Snickers juustokakku

Sain kuulla tästä herkkukakusta kaverilta, ja hän linkkasi minulle Pikku Murusia- blogin ohjeen. Kakku on tosi tosi tuhtia ja yksi pala riittää kyllä tyydyttämään makeanhimon.

Leivoin kakkua ystävänpäivän synttärikekkereille, ja hyvin näytti kakku käyvän kaupaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

pohja
150 g maitosuklaadigestive-keksejä
50 g suolapähkinöitä
75 g voita
 
Murskaa keksit ja suolapähkinät murskaksi. Sulata voi ja yhdistä murun kanssa. Painele pohja irtopohjavuokaan (20cm tai 24cm) ja laita 170 asteeseen n.10 minuutiksi paistumaan.

täyte
250 g mascarponea
300 g Philadelphia-tuorejuustoa
100 g sokeria
150 g Creme fraichea
2 kananmunaa
4 snickerspatukkaa

Kinuskikastike:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1tl voita

Sekoita mascarpone, tuorejuusto, kananmunat, sokeri ja creme fraice sekaisin. Leikkaa snickerspatukat ohuiksi siivuiksi ja lado puolet siivuista paistetun pohjan päälle. Kaada sitten puolet juustomassasta vuokaan ja lado loput snickers siivut päälle. Kaada loput juustomassat vuokaan ja paista 170 asteessa n.1 tunti. Anna kakun olla uunissa vielä jälkilämmöllä n.30min ja ota sitten huoneenlämpöön jäähtymään seuraavaan päivään.


Valmista kinuskikastike. Keitä kermaa ja sokeria kattilassa n. 10 min kunnes seos sakeutuu. Älä keitä liikaa, ettei kinuski muutu rakeiseksi. Lisää voi. Anna jäähtyä ennen kakun koristelua.

Koristele jäähtynyt kakku suolapähkinöillä ja kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti