torstai 20. marraskuuta 2014

Sarvet


Tulipa tehtyä tällaisia "sarvia" yksi ilta Ravintola X:n innostamana. En nyt oikein osaa sanoa mitä nämä leipomukset ovat, koska nämä menevät sekä suolaisen että makean kanssa. Sarvien väliin voi heittää ennen paistoa juustoa tai vaikka suklaata ja maustaa siten oman mielensä mukaan. Itse laitoin väliin vain nokareen voita ja pikkuisen ripauksen sokeria, ja söin sitten valmiina marmelaadin ja juuston kanssa.

Kuvat ovat taas laadultaan kauniin keltaisia, kiitos Suomen talven ja ikuisen pimeyden. Mutta lopputuloksesta tuli oikein herkullista, joten suosittelen kokeilemaan.

"Sarvet" (16kpl)
3dl maitoa
50g hiivaa
2tl sokeria
1tl suolaa
1 kananmuna
n.10dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita

1 kananmuna voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Alusta joukkoon jauhot ja pehmeä margariini. Vaivaa taikina työpöydällä hyvin, jotta sarvet eivät repeile paistamisen aikana. Jaa vaivattu taikina kahteen osaan, muodosta molemmista pyöreä iso levy n. 30 cm halkaisijaltaan ja leikkaa leivinpyörällä 8 sektoriksi eli yht. 16 sektoria. (laita sektoreiden leveään päätyyn mieleisesi täytteet) Kääri sektorit sarviksi, aloittaen leveästä reunasta ja taita ne sarven muotoon pellille leivinpaperin päälle. Kohota sarvet hyvin (vie aikaa n. 10-15 min) , voitele kananmunalla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti