sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sitruunaruudut

Huhhei, ruissista on nyt selvitty ja lomafiilis parhaimmillaan! Huomenna suunnataan laivalle mummin ja ukin kanssa jatkamaan lomailua herkuttelun ja rentoilun merkeissä. Mummi ja ukki saapuivat meille jo tänään viettämään kesäpäivää ja leipasin kahville tällaisia sitruunaruutuja kahvin kaveriksi. Yhdistelin Lunni leipoo blogin ja Wicked sweet kitchenin ohjeita ja tällaisia sain aikaan. Aika herkkuja ja just niin makeita että yksi pala kahvin kanssa on aika passeli.

Sitruunaruudut (n.16kpl) 

3 dl vehnäjauhoja
1/2dl tomusokeria
115g voita sulatettuna
ripaus suolaa
 
3 suurta sitruunaa
1 tlk (400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
2 munaa
pinnalle tomusokeria

Sulata voi. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, siivilöi myös tomusokeri sekaan. Lisää sulanut voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa uunin keskitasolla kunnes pohja on saanut hieman väriä.Anna jäähtyä n. 5min ennen täytettä.

Purista sitruunoista mehu. Sekoita sitruunamehu, kondensoitu maito ja kananmunat kulhossa. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja laita takaisin uuniin. Anna paistua sen aikaa että täyte on kokonaan hyytynyt. Siivilöi päälle vielä tomusokeria ja leikkaa ruuduiksi kuuman veitsen avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti