perjantai 25. heinäkuuta 2014

Jugurttipannacotta

Viikolla saatiin vihdoin vieraiksi miehen veli vaimoineen ja heille tein jälkiruuaksi (ja vähän aamupalasikin) pannacottaa. Pannacotta on musta ihana jälkiruoka, koska se on super helppoa ja vaivatonta valmistaa. Tämä jugurttipannacotta on myös aika kevyt jälkkäri raskaiden pääruokien jälkeen ja näin kesäkuumalla. Koristeluun sopii kaikki marjat ja hedelmät maan ja taivaan väliltä, itselläni oli mansikoita ja nektariineja.



Jugurttipannacotta (n.6:lle)

5 liivatelehteä
4 dl kermaa
2dl maitoa
1dl sokeria
vaniljatanko
2,5dl turkkilaista jugurttia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kaada pinnotettuun kattilaan kerma, maito ja sokeri. Lisää sekaan halkaistu vaniljatanko ja anna kiehahtaa.  Jäähdytä seosta hieman, ota vaniljatanko pois ja kaada sitten kulhoon jugurtin kanssa. Kiehauta pieni tilkka vettä ja lisää sinne puristellut liivatelehdet. Kaada sitten liivateseos ohuena nauhana jugurttiseokseen samalla kokoajan sekoittaen. Kaada hyvin sekoitettu seos jälkiruoka kulhoihin ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele pannacotat makusi mukaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti