keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Pistaasibiscotit


Päivittelen nyt postauksia viikkojen takaa, jotka ovat jostain syystä jääneet roikkumaan "kiireiden" vuoksi. Siis ihmettelen ihan itsekin, että mikähän ihmeen kiire mulla on muka ollut tässä lomalaisena ja työttömänä, mutta jotenkin olen saanut päiväni kulutettua niin etten ole blogia aina välillä ajatellutkaan.

Kuitenkin, ystäväni häitä edeltävänä iltana herkuttelimme kaasojen ja morsiammen kanssa saunan jälkeen juustoilla, kekseillä ja  sillä itse tehdyllä appelsiinimarmelaadilla. Tein edellisenä päivänä parmesan-rosmariinikeksejä sekä pistaasibiscotteja, jotka sitten pakkasin mukaan Tampereelle. Pistaasibiscotteihin idean sain itseasiassa jo maaliskuussa vietetyiltä vauvakutsuilta, ja päätin kokeilla samaista reseptiä itsekin. Biscotteihin ohjetta katselin siis Ketun keittiössä- blogista.



Pistaasibiscotit (n. 20 kpl)

50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
3,25 dl vehnäjauhoja
0,25 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl rouhittuja (suolaamattomia) pistaaseja
2 tl raastettua (luomu-)appelsiinin tai sitruunan kuorta
1 muna
1 rkl vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja pistaasit keskenään ja lisää seos appelsiininkuoren kanssa voivaahtoon. Lopuksi lisää muna ja appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi. 
Jaa taikina kahtia ja leivo taikinanpuolikkaat kahdeksi tangoksi (n. 20 x 5 cm) uunipellille. Paista 175 asteessa noin 25 min.Anna tankojen hieman jäähtyä ja leikkaa ne sitten terävällä veitsellä vinoviipaleiksi. Laita palat leikkauspinnat ylöspäin pellille leivinpaperin päälle ja paista vielä 10 min tai kunnes palat ovat rapeita. Anna viipaleiden jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti