maanantai 16. kesäkuuta 2014

Parsarisotto


Vaikka paras parsa-aika taitaa olla loppumaisillaan, jaan tämän muutaman viikon takaisen risottoruuan kuitenkin, koska risottto (melkein millä tahansa täytteillä) on vaan niin herkkua. Perusrisotto syntyy aika yksinkertaisesti, ja tämänkin valmistin hyvin samalla tapaa kuin aiemman pekoni-tomaatti risoton jokunen aika sitten. Parsoja kuorin hieman ja keittelin sitten melkein kypsiksi vedessä johon olin lisännyt ripauksen suolaa ja sokeria.

Risotto (noin neljälle):


4dl arborio- riisiä
4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
5 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
2 dl parmesaaniraastetta
ripaus mustapippuria ja suolaa

Lisäksi nippu parsaa, ripaus suolaa ja sokeria

Hienonna sipuli ja kuullota sipuleita oliiviöljyssä. Kun sipuli on kauniisti kuullottunut lisää pannulle myös riisi ja kuullota vielä pari minuuttia. Lisää sitten riisin ja sipulin sekaan viini, ja anna imeytyä riiseihin puoliksi. Lisää sitten kasvislientä vähän kerrallaan siten, ettei riisi missään vaiheessa kuivu tai ota pohjaan kiinni. Keitä hieman kuorittuja parsoja kiehuvassa vedessä (+ sokeri ja suola) n.10 min tai kunnes ne ovat melkein kypsiä.  Kun risotto on melkein valmista (jyvissä on vielä hieman kova ydin), lisää sekaan parmesaaniraaste, mausteet sekä haluamasi lisukkeet. Pyörittele hetki, ja lisää vielä nestettä mikäli risotto tuntuu tönköltä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti