keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Viikonlopun mansikka-charlottat

Pahoittelut että postaustahti on taas ollut etanaakin hitaampaa, mutta mulla on nyt mennyt kaikki ruokakokeilut järjestäen sen verran pieleen ettei niitä kehtaa täällä blogin puolella julkaista. Ehkä pitäisi kuitenkin, koska moni on sanonut että "ei näin"- osio olisi just hauska. Noh katsotaan. Nyt kuitenkin ajattelin ainakin hetkellisesti reipastua tässäkin hommassa. En ole muutenkaan auringonotolta ja kaikelta muulta tärkeältä nyt oikein ehtinyt ;)

Pikkusisko teki meille viikonloppuna tyttöjen terassi-iltaa ennakoivalle päivälliselle tälläiset herkkujälkkärit. Ihan tosi herkullisia olivat, vaikka neljälle annos olikin aika valtava. Näin siis sanon jopa minä, joka valittaa aina liian pienistä jälkkäreistä!

Mansikka-charlotta (n.6:lle)


1,5l tuoreita mansikoita
5 liivatelehteä
3dl kuohukermaa
400g turkkilaista jugurttia
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu

150g suklaakeksejä
50g sulatettua voita

Viipaloi mansikat. Vuoraa pienet jälkiruokakulhot kelmulla ja sitten mansikkaviipaleilla. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma. Sekoita sokeri ja vaniljasokerit turkkilaisen jugurtin joukkoon ja kääntele sekaan varovasti myös vatkattu kerma. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen  puristetut liivatelehdet. Kaada liivate-sitruunaseos ohuena nauhana kerma-jugurtti seokseen ja sekoita hyvin. 

Rouhi suklaakeksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulanut voi. Kaada kerma-rahkaseos jälkiruokakulhoihin mansikoiden päälle ja ripottele viimeiseksi pinnalle suklaakeksirouhe. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia ja käännä sitten jälkiruokalautasille. Irrota kelmu pinnasta ja koristele mielesi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti