tiistai 6. toukokuuta 2014

Älä laihduta- päivä

Mietin just äsken mitä sitä söisi ja leipoisi, ja että olisikohan hyvä idea pitää ihan kunnon syömingit Euroviisuja katsellessa. Sitten mun katse osui johonkin juttuun missä kerrottiin että tänään 6.5 on VIRALLINEN Älä laihduta- päivä. Siis tämä päivä on kuin tehty leipomiselle, mässäilylle ja överisyömingeille. Oikeasti Syömishäiriöliiton kehittämän päivän tarkoitus ei ole kehottaa ihmisiä mässäilemään, vaan tiedostamaan laihduttamisen riskit ja pyrkimään kohti terveellistä syömistä, mutta toisaalta myös satunnainen herkuttelu kuuluu minusta terveelliseen elämään!

Tämä päivä nousi mun listalla ihan kärkikaksikkoon kansallisen epäonnistumisen (13.10) päivän kanssa. Mikäs sen helpottavampaa kuin antaa itsensä epäonnistua tuntematta syyllisyyttä siitä. Ehkä tällaista armollisuutta itseään kohtaan (sekä epäonnistumisissa että laihduttamisessa) pitäisi olla hieman ihan jokaisessa päivässä.

No juu, mutta näiden lätinöiden jälkeen ja Älä laihduta- päivän kunniaksi voisi sitten herkutella vaikkapa appelsiinimarmelaadilla. Tein tätä marmelaadia jokin aika sitten sitten vappua varten, mutta sitä tulikin niin reilusti että myös kaverit ovat saaneet nauttia tästä herkusta tuliaisina. Inspiroiduin marmelaadin tekoon Lämmöllä tehtyä blogin ohjeen myötä. Marmelaadi on ihan tosi herkullista esimerkiksi paahtoleivän päällä tai valkohomejuuston kaverina ja tosiaan myös aika kiva vieminen kylään mennessä.

Appelsiinimarmelaadi

2 kg appelsiineja
2 sitruunaa
3 cm:n pala inkivääriä
1 kg hillosokeria

Raasta yhden tai kahden hyvin pestyn appelsiinin kuori. Kuori appelsiinit ja sitruunat veitsellä kalvottomiksi ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Soseuta appelsiinien ja sitruunoiden hedelmäliha sekä kuoriraaste karkeaksi soseeksi tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon inkivääri ja kuorisuikaleet. Laita sose ja hillosokeri kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Säilö hyvin pestyihin ja kuumennettuihin purkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti