tiistai 11. maaliskuuta 2014

Caramel cheesecake


 
Viime viikonloppu hujahti miehen sisarusten ja heidän puolisoidensa kanssa touhuillessa. Olipa hauskaa nähdä taas porukalla, kun aika harvoin tulee koko jengillä hengailtua. Sovimme, että lauantain tarjoilut hoidetaan porukalla kasaan, ja minä lupasin leipoa jälkkärin. Etsin inspiraatiota hetken erinäisistä blogeista, mutta päädyin viimein Belle Baien kinuskiseen juustokakkuun. Minulla ei kuitenkaan ollut ihan reseptissä ohjeistetun verran aikaa käytössä, joten jouduin lopussa kirimään aikalailla ja noh, ulkomuoto on myös sen näköinen. Ruman ulkomuodon selittämiseksi sanon myös että irtopohjavuokani falskasi ja täytettä valui sitten vuoan reunoista. Great. Niin joo ja kuvaus on taas perus iPhone laatua, joten siitä tuo keltaisuus. Noniin, jos näillä selityksillä nyt sitten vielä sanoisi että kakku kuitenkin maistui aika hyvälle ja kannattaa kokeilla, niin kukahan uskoo? :D

Caramel cheesecake


1 tölkki kondensoitua maitotiivistettä

Pohja:
250g digestivejä
100g voita

Täyte:
800g philadelphia tuorejuustoa (kannattaa käyttää tätä, valitettavasti esim valion laktoosittomista tulee hieman erilainen koostumus)
1 pieni purkki smetanaa
1 pieni purkki ranskan kermaa
2 tl vaniljasokeria
2dl tomusokeria
4 kananmunaa

Valmista ensin kinuski kondensoidusta maidosta. Irrota tölkistä etiketit ja keitä tölkkiä runsaassa vedessä miedolla lämmöllä n.3 tuntia. Laita sitten keitetty maitotölkki jääkaappiin jäähtymään kokonaan ennen muun täytteen valmistamista.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita niihin sulanut voi. Painele keksipohja leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa tuorejuusto, smetana ja ranskan kerma tasaiseksi, Lisää joukkoon sokerit ja munat ja vatkaa varovasti sekaisin. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja levitä/pursota puolet kinuskista taikinan päälle. Kaada sitten loput täytteestä vuokaan ja levitä vielä loput kinuskit päälle. Vuoraa pinta foliolla ja laita kakku 170 asteiseen uuniin 1,5tunniksi. Anna kakun olla vielä jälkilämmöllä puolen toista tunnin paistamisen jälkeen pari tuntia hautumassa. Anna kakun jäähtyä täysin ja tarjoile sitten esimerkiksi mustikoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti