keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Suklaa-pistaasicookiet

Törmäsin tällä viikolla aivan ihanaan ruokablogiin ja sitä lueskellessa huomasin haluavani kokeilla kaikkia blogin ihania reseptejä! Aloitin kokeilut cookieista, eli perus amerikkalaisista kekseistä. Ihan soveltamatta en tätäkään reseptiä voinut toteuttaa, sillä suklaata ei ollut kaapissa aivan yhtä paljon kuin alkuperäisessä ohjeessa, ja lisäsin vielä taikinaan pistaasipähkinöitä tuomaan suolaisuutta. Cookieista tuli aivan ihanan pehmeitä ja sitkeitä, suositttelen lämpimästi kokeilemaan. Nämä voisivat olla myös hauska jouluvieminen mikäli pikkujouluja tai glögihetkiä on ohjelmassa :)

Suklaa-pistaasicookiet

175g huoneenlämpöistä voita
1 4/5dl fariinisokeria
3/5dl sokeria
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
2tl vaniljasokeria
4 3/4dl vehnäjauhoja
2tl perunajauhoa
1tl ruokasoodaa
200g tummaa suklaata
kaksi isoa kourallista pistaasipähkinöitä

Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri sekä sokeri keskenään sähkövatkaimella n.5min. Rouhi suklaa ja pistaasipähkinät. Lisää voi-sokeri-seokseen huoneenlämpöinen kananmuna ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan sitten suklaarouheen ja pistaasirouheen kanssa. Sekoita kaikki aineet nopeasti taikinaksi ja laita taikina sitten jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ennen paistamista. Kun taikina on jähmettynyt jääkaapissa puolituntia (tai ylikin), muotoile taikinasta kahdelle uunipellille lusikoiden avulla pieniä palloja. Jätä pallojen väliin riittävästi väliä, sillä keksit leviävät uunissa. Paista cookieita 8-10 minuuttia siten että ne jäävät vielä hyvin pehmeiksi. Anna paistettujen keksien jäähtyä pari minuuttia pellillä ja siirrä ne sitten jäähtymään ritilälle tai tarjoa heti lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti