tiistai 12. marraskuuta 2013

Kokeilussa ne kuuluisat ja trendikkäät lehtikaalisipsit

No nyt minäkin olen trendikkäästi kokeillut tehtailla lehtikaalisipsejä. Ihan aluksi täytyy todeta, että vaikka tulen maatilalta jossa mm. kaalia ja lanttua on kasvatettu, en ollut koskaan kuullutkaan moisesta lehtikaalista ennen näitä trendisipsejä. Sipsejä vilisee nyt joka ruokablogissa ja sitten vielä viime perjantaina kuulin ystäväni tehneen näitä monesti ja sanoi että näihin ihan koukuttuu, joten olihan minunkin pakko testata mistä tässä hypetyksessä on kyse. Lehtikaalia saa aikalailla kaikista isommista ruokakaupoista ja se maksaa n.2 € pussi (150g). Kallista tämä kokeilu ei siis sinänsä ole. Kaalin lisäksi tarvitset oliiviöljyä sekä suolaa ja muita mausteita makusi mukaan.

Revi kaalin lehdet, pese ne ja kuivaa hyvin. Ripottele lehdet uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoittele siten että kaikki lehdet kimaltelevat öljystä muttta eivät ui siinä. Mausta sitten suolalla ja laita 150 asteiseen uuniin alatasolle n.20 minuutiksi.



Okei, nyt maistettuani totesin että ihan hyviähän nämä. Haju sen sijaan paistettaessa oli aika hirveä. Ihan en kuitenkaan menisi sanomaan että nämä sipsit korvaisivat niitä perinteisiä herkullisia perunalastuja, mutta kyllä näitä voi mussuttaa ihan mielellään.Onhan nämä kuitenkin hyvä ja terveellisempi vaihtoehto paljon rakastamilleni sipsuille! Vielä kun voisi vaikka käydä paistamassa ne naapurilla, ettei tämä paistohaju jäisi asuntoon leijailemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti