maanantai 21. lokakuuta 2013

Vapaaviikon mahtava huipennus

Viime viikko meni tosiaan vapaalla koulusta ja jätinkin kandiajatukset tyystin taka-alalle koko viikoksi ja nyt ahdistaa niin pirusti. . Mutta viikko oli mitä onnistunein ja teki niin hyvää vaan chillailla hyvien ystävien kanssa. Lauantaina juhlittiin tosiaan tupareita, mutta jo perjantaina tuli osa porukasta kylään. Saatiin kasaan melkein kokonaisuudessaan meidän ihana tammikuun Leviporukka. Saunottiin, pelailtiin, syötiin ja juotiin eikä lähdetty mihinkään kuppiloihin rymyämään. Oli ihan huippu kivaa ja ruokapöydässä tuntuikin siltä kuin olisi jälleen suurperhe kasassa!


Lauantaina hulinat alkoi jo heti aamupäivästä ainakin meillä tytöillä. Tai kai pojillakin oli jossain määrin ressaavaa kun rallikisoissa oli niin jännittynyt tunnelma? ;) Olin suunnitellut tuparitarjottaviksi kaikenlaista pientä fingerfoodia mikä olisi nopeaa värkätä ja helppoa syödä. No kävi kuitenkin ilmi että olin suunnitellut itselleni ehkä hiukan liian ison palan kakkua hoidettavaksi ja onneksi sainkin monet tehokkaat kädet avuksi ja saattiin mahtavat sapuskat tuparivieraille aikaiseksi. Iso kiitos etenkin Jennille ja Lotalle jotka väkersivät ruokia mun kanssa ihan koko päivän!!



 Päivän meny oli tällainen:

    Mozzarella-balsamico-bruscettat
    Rosmariini-nakkitikkarit ja dippi
    Pikkupiirakat (sieni, salami, pesto, tomaatti, vuohenjuusto)
    Mummin ja Ukin karjalanpiirakat
    Kaitsun pizzahyrrät
    Valkosuklaa-vadelmamuffinssit
    Minidonitsit à la Lotta
    Mummin Daim-namit



Ideoita tarjoiluihin kävin etsimässä erilaisita blogeista ja tottakai Pinterestistä, mihin olen bytheway ihan koukussa. Nakkitikkarit olivat heti miehen mieleen joten niitä piti ehdottomasti tehdä. Jenski keksi vielä lisätä rosmariinia tikkareihin tuomaan makua ja se sopikin niihin todella hyvin! Tikkareihin tein ihan perus sämpylätaikinan joka sitten kaulittiin ja leikattiin siivuiksi. Rosmariinilla maustetut nakit pujotettiin grillitikkuun jonka päälle pyöriteltiin taikina suikale. Tikkarit voideltiin kananmunalla ja pyöriteltiin sen jälkeen  siemen-suola-rosmariini seoksessa. Tikkareiden paistoaika 200 asteisessa uunissa oli n. 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.

Pienet piiraat tein lehtitaikinaan. Kaulitsin taikinaa ohuemmaksi ja leikkasin yhdestä lehtitaikina levystä sitten kuusi neliskulmaista palaa. Niiden päälle levitimme pestoa tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja erilaisia täytteitä. Täytevaihtoehtoina meillä oli aurinkokuivattua tomaattia, vuohenjuustoa, salamia, sieniä ja kirsikkatomaatteja. Näitä piirakoita paistettiin uunissa n. 10 min 200 asteessa, siten että lehtitaikina oli kypsynyt ja kohonnut. Päälle ripottelin vielä tuoretta rucolaa tuomaan väriä.


Bruschettat olivat ehkä nopeimmat värkättävät. Patonki vain viipaloitiin, päälle hieman valkosipulioliiviöljyä sekä tomaattimurskaa, mustapippuria ja suolaa ja uuniin hetkeksi rapeutumaan. Sitten päälle pilkottua mozzarellaa, tuoretta basilikaa sekä balsamicoa ja tarjoiluvadeille! Herkullista ja helppoa!

Minidonitsit tehtiin Maku.fi sivuston ohjeella. Teikina tehtiin kaksinkertaisena ja kuorrutteita tehtiin kahta erilaista, suklaata sekä kinuskia. Parasta donitsien teossa on kyllä ehkä koristelu! Vaikkei lopputulos ollut ihan kilpailukykyinen Arnoldsin donareiden kanssa oli rinkulat kuitenkin erittäin suloisia ja niissä näkyi kotikutoisuus ja luovuus :D




Makeita tarjottavia oli aika paljon ja menekkikin oli aika hyvä. Erityistä kiitosta sai kyllä Mummin tekemät daim-palat, joista postasinkin jo viime jouluna. Tsekatkaa ohjetta tuolta, mikäli kiinnostaa!
Valkosuklaa-vadelmamuffinssitkin onnistuivat tosi kivasti. Niiden koostumuksesta tuli tosi tosi mehevää, oikeastaan jopa tahmeaa, mikä voisi aluksi herättää pelkoa niiden kypsyydestä. Kyse oli kuitenkin siitä että valkosuklaa sulaa paistettaessa eikä kovetu ihan heti, joten sisus pysyy pehmeänä ja mehevänä. Tein muffarit tällä vanhalla tutulla ohjeella, mutta mustikoiden sijaan lisäsin taikinaan jäisiä vadelmia ja puolikkaan valkosuklaalevyn rouhittuna. En tehnyt taikinaan kuuluvaa kuorrutemurua, vaan riputtelin pinnalla hieman valkosuklaa rouhetta. Voin muuten suositella näitä Miss Etoilen ihania pahvisia muffinssivuokia. Tosi nättejä ja näppäriä.



Juhlat oli oikeasti ihan mahtavat! Kiitos jokaikiselle osallistuneelle, vieraat ne juhlan tekevät! Olen niin onnekas kun olen saanut teidät kaikki elämääni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti