perjantai 13. syyskuuta 2013

Sieni-tomaattipasta

Sienikausi on parhaimmillaan ja sieniohjeita jokainen ruokalehti pullollaan. Erilaisia kivoja reseptejä on vilahdellut myös useissa ruokablogeissa. Minäkin viime viikonloppuna Mummilla lehtiä selaillessani törmäsin johonkin tämän tapaiseen reseptiin. Ja kun vielä käytiin siellä sienimetsällä, piti heti päästä kokkailemaan siitä säälittävästä saaliista jotakin. Tomaattien ja sienten yhdistelmä jäi kuitenkin jostain lehdestä siis mieleen ja hitsi miten hyvin ne sopikin yhteen, suosittelen kokeilemaan. Nopeaa, helppoa ja hyvää.

Sieni-Tomaattipasta (ehkä kahdelle?)


200g metsäsieniä (itselläni oli suppilovahveroita ja tatteja)
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
voita paistamiseen (maun mukaan, eli reilusti ;)
vajaa rasiallinen miniluumutomaatteja
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, yrttejä

(basilikaoliiviöljyä)

spagettia/tuorepastaa

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta/spagetti. Paista esikäsitellyt sienet voissa hienonnettujen sipuleiden kera. Mausta sienet ja lisää loppuvaiheessa puolitetut tomaatit sienten joukkoon. Tarkista vielä maku ja lisää mausteita (suolaa ainakin mahdollisesti) tarvittaessa. Lisää keitetty pasta sienten ja tomaattien joukkoon pannulle ja kääntele maut sekaisin. Nostele annokset lautasille ja lorauta vielä päälle hieman oliiviöljyä tai basilikaoliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti