sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Ylpeä avovaimo

Oih, olen niin ylpeä mun miehestä, joka pääsi vihdoin haluamaansa kouluun tuhansien hakijoiden joukosta. Kouluun pääseminen on tänä päivänä tehty niin vaikeaksi, ja vain murto-osa hakijoista pääsee opiskelemaan haluamaansa alaa. Joillekin aloille pääsykoe on vieläpä tosi typerä eikä mielestäni mittaa yhtään sitä millainen tyyppi kyseisessä ammatissa tulisi toimia (esimerkiksi Vakava-koe). Joka tapauksessa, koska kouluun pääseminen ja unelma-ammatin tavoittelu on tehty niin hankalaksi, täytyy juhlia kunnolla silloin kun kouluun pääsee.

Kouluun pääsyä juhlittiin hieman ensin torstaina kahdestaan käymällä Blankossa illallisella, jonka jälkeen korkattiin vielä skumppa kotona. Blankon ruoka oli jälleen kerran todella hyvää, mutta palvelu tällä kertaa aika hidasta. Täytyy sanoa että juomia odoteltiin kyllä hieman pidempikin tovi.


Lauantaina juhlittiin hieman isommalla porukalla. Meille tuli muutamia kavereita ja kavereidenkin kavereita ( :D ), joiden kanssa kilisteltiin vielä skumppalaseja. Leivoin myös hirveällä kiireellä töiden jälkeen vielä kääretortun ihan perusaineksista, mutta ihan hyvää tuli ja kelpasi vieraille. Huonona emäntänä en vaan taaskaan muistanut ajatella yhtään itseäni pidemmälle esimerkiksi kermaa ostaessani, ja kolme vieraista tyytyi vain maistamaan pienet palat laktoosi-ongelman vuoksi. 

Ennen vieraiden tuloa kokkailimme miehen kanssa yhdessa (niin kauan kunnes hänen sormensa paloi) lammasta, jonka olimme ostaneet jo pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Lampaanpaistit oli silloin 90% alessa ja me opiskelijoina nappasimme paistin matkaan ja laitoimme pakkaseen. Eilen siitä syntyi herkullinen kastike, jonka seuraksi tehtiin lohkoperunoita. Mutta palaan tähän ohjeeseen illemmalla tai huomenna.

Mansikkainen kääretorttu

Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Täyte: 2dl kermaa, 1 purkki mascarponea, tuoreita mansikoita ja suklaata (valko tai maito)
Päälle: 1dl kermaa, tuorejuustoa, mansikoita, suklaata (tuorejuustoon voisi lisätä mauksi hieman jotain likööriä)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista kun pystyt valuttamaan vahdosta kuvion vaahdon päälle ja se pysyy siinä hetken (Ylä-asteen kotitalousopettajani sanoi aina "kun pystyt kirjoittamaan poika/tyttöystävän nimen etukirjaimen"). Sekoita kulhossa kuivat aineet ja siivilöi ne samalla sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa  6-8 min. Ota pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele sen päälle sokeria. Kaada valmis kääretorttupohja kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irroita paistopaperista. Jäähtyneenä pohja jää kiinni leivinpaperiin.

Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarpone ja rouhittu suklaa. Levitä seos pohjan päälle ja viipaloi päälle tuoreet mansikat. Kääri pohja rullalle ja asettele tarjoilu astialle. Vatkaa sitten päällisen kerma, sekoita se tuorejuustoon ja levitä rullan päälle. Koristele mansikoilla ja suklaalla ja tarjoile heti.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti