maanantai 18. maaliskuuta 2013

Viikonlopun meininkejä ja Suklaa-Punajuurikakkua

Viikonloppua vietimme jälleen kerran kotiseuduilla hämeessä. Ohjelmassa ei ollut mitään erikoista, rentoilua ja sukulointia ja miehellä sunnuntaina muutamat salibandy pelit. Niin ja mun parhaan karvakaverin kanssa hengailua. Lauantaina käytiin siskojen kanssa vähän Hyvinkään Willassa pyörimässä kun siellä oli "willan willitykset", ja ihan hyviä tarjouksia siellä olikin. Mukaan tarttui huivi ja hame, koska ne oli melkein ilmaisia?! Lauantai-iltana isä saapui myös viikon mittaiselta hiihtoreissulta ja herkuteltiin juustoilla, hedelmillä ja kekseillä.

Auringonpalvontaa
Sunnuntaina kävin ratsastuslenkillä kaverin hepalla. Kaveri tuli mukaan kävellen vuoden vanhan varsan kanssa, ja totutettiin varsaa uusiin maisemiin ja kävelemään nätisti toisten perässä. Oli aivan ihana sää ja ikävä heppailuun helpotti hetkellisesti. Iltapäivällä päätettiin että mäkin lähden miehen pelejä seuraamaan, jotta voidaan sitten tosi näppärästi lähteä sieltä suoraan kohti Turkua, eikä miehen tarvitse enää hakea mua mistään erikseen kyytiin. No, olishan tää ollutkin vähän liian helppoa. Nimittäin matkalla peleihin syttyi meidän ihanassa autossa öljyvalo ja jokin hälytysääni alkoi piipata merkiksi siitä että olisi ehkä hyvä pysähtyä. No pysähdyttiin, lisättiin öljyä ja ajateltiin jatkettiin matkaa. Ehkä 5 km, kunnes sama toistui. No, puhelua miehen veljelle joka on hiukan enemmänkin perillä autoista, ja neuvoksi saatiin ettei meijän kärryllä kannata enää ajella, tai ainakaan Turkuun asti. Tästä seurasi jäätävä säätäminen kyytien, bussien, laina-autojen ja muiden kanssa, joka onneksi ratkesi parhain päin ja saatiin anoppilasta auto pariksi viikoksi lainaan. Eli rikkinäisen auton lisäksi istuin sitten katsomassa 4 tuntia huippu salibandya, joka jälkeen ajelimme hissukseen autorämän takaisin anoppilaan ja lähdimme kotia kohti vasta tänä aamuna. Hohhoi, onneksi kaikki kuitenkin ratkesi parhainpäin ja ollaan vihdoin kotona!

Mutta tuohon kakkuun...lueskelin perjantai-iltana erinäisiä ruokablogeja ja bongasin tämän herkun Suklaamarengin blogista. Kuorrutteesta ei tullut mulla yhtään niin hienoa ja käsiteltävää kuin edellä mainitussa blogissa, mutta tosi hyvää kakku oli kyllä, punajuuret sopi suklaan sekaan mainiosti! Laitan tähän suklaamarengissa olleen kuorrutteen, mutta itse jättäisin kermaa hiukan pois ja lisäisin tuorejuustoa taas vähän lisää.

Suklaa-Punajuurikakku(12 annosta)
200g tummaa suklaata
3 munaa
2 1/2 dl ruskeaa sokeria
2 1/2  dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g sulatettua voita
2 keskikokoista punajuurta


Kuorrute:
2dl kuohukermaa
200g maitosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria (maun mukaan, musta sitä ei tarvinnut juuri ollenkaan)

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri keskenään ja sekoita omassa kulhossaan kuivat aineet sekaisin. Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Lisää munavaahtoon sulatettu voi, jauhoseos, punajuuriraaste sekä hieman jäähtynyt sula suklaa. Kaada taikina irtopohjavuokaan (24cm), johon olet pohjalle pingoittanut leivinpaperin ja jonka reunat olet voidellut ja jauhoittanut. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n.45min ja anna jäähtyä kokonaan.

Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto sekä suklaa. Sekoita varovaisesti tasaiseksi ja mausta tomusokerilla makusi mukaan. Kuorruta sitten kakku. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti