tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vähän terveellisempi pannari

Pakkukakku ohjeita on tosi monenlaisia, ja koska meillä oli yksi rahkapurkki jääkaapissa menossa vanhaksi, tungin sen tällä kertaa pannarin sekaan. Pannukakusta tuli aika hyvä ja tosi täyttävä, ainakin noilla tuoreilla hedelmillä höystettynä. Mietin just eilen kuinka ois ihanaa jos olis jo kesä ja saisi tuoreita hedelmiä torilta. Toki mielessä pyöri myös ajatukset rusketuksesta, lämmöstä ja kevyemmästä vaatetuksesta, mutta noita tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja marjoja olis oikeesti myös mukava saada jo. Torilla on niin ihanan monipuolinen valikoima ja vähän halvemmat hinnatkin.   Tule jo kesä!

Mutta siis joo, tällaista iltapalaa meillä tällä kertaa.

Rahkapannari (iso teemavuoka):
5dl maitoa
250g rasvatonta rahkaa
2 kananmunaa
0,5tl suolaa
0,75dl kaurahiutaleita
3-4dl vehnäjauhoja
25g voita

Päälle:tuoreita hedelmiä tai marjoja

Sekoita kaikki muut aineet keskenään paitsi voi. Kaada taikina leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja leikkaa päälle voista pieniä nokareita. Paista pannaria 200 asteisen uunin keskitasolla n.15min kunnes se alkaa kohoilla ja saada väriä pintaan. Tarjoile pannari vähän jäähtyneenä hedelmien tai marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti