lauantai 2. maaliskuuta 2013

Tiikeripullat


Viikonloppu jee! Ajattelin että viikonlopusta tulee rentouttava ja mukava koska mulla ei ollut mitään muita suunnitelmia  kuin jumppa, ulkoilu ja vähän kouluhommia. Näitä kaikkia olen tehnytkin, mutta tätä vapaaviikonloppua (kuten muuten nykyään melkein joka päivää) on varjostanut jatkuva päänsärky, jonka aiheuttaa meidän naapuri tupakoimalla siten että kaikki tupansavu ja haju tulee suoraan meille ilmastoinnin kautta. Ai että voi ottaa aivoon, varsinkin kun asiasta on huomauteltu jo vuoden verran. No juu, mutta pointti tässä avautumisessa oli se, että hajun peittämiseksi oli ryhdyttävä leivontahommiin :D

Tiikeripullista tuli tosi pehmeitä ja herkullisia, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Resepti oli alunperin Maku.fi sivustolta, mutta muokkailin sitä hieman.

Tiikeripullat (n.15kpl)
25g hiivaa (tai pussi kuivahiivaa)
3dl maitoa
1/2tl suolaa
1,5dl sokeria
6-7dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
1dl kaakaojauhetta
100g leivontamargariinia
1rkl vaniljamakusiirappia

voiteluun 1 kananmuna, päälle suklaamuruja / sulatettua suklaata



Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola ja sokeri. Alusta sekaan myös 6dl vehnäjauhoja. Jaa taikina kahteen kulhoon ja lisää toiseen taikinaan vaniljasokeri, vanijamakusiirappi sekä 50g pehmeää leivontamargariinia, alusta tasaiseksi taikinaksi. Sekoita toiseen taikinaan 1dl kaakaojauhetta ja sen jälkeen 50g leivontamargariinia. Alusta tasaiseksi taikinaksi, lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Anna taikinoiden kohota 30-40min lämpimässä paikassa. Kaulitse sitten molemmat taikinat suorakulmion mallisiksi levyiksi ja aseta suklaataikina vaniljataikinan päälle. Leikkaa taikinasta noin 2cm levyisiä suikaleita ja pyöritä ne rullalle paperivuokiin. Voitele pullat kananmunalla ja paista niitä 5-10min 200 asteisessa uunissa, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin pintaan. Ripottele juuri uunista tulleiden pullien päälle vielä suklaarouhetta tai jäähtyneiden pullien päälle sulatettua suklaata.

  
Valmiit pullat, taustalla suklaamurupurkki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti