lauantai 16. helmikuuta 2013

Liian herkullinen suklaapiirakka

Tänään vietän lauantai-iltaa ihan itsekseni hyvän ruoan, kasvonaamioiden ja putouksen parissa. Eilen illalla käytiin katsomassa Haloo Helsinkiä Venuksessa, ja voi vitsit että Elli ja pojat osaa kyllä laittaa shown pystyyn. Oli huippu hauskaa ja meininki oli koko keikan ajan katossa. Eilisen keikan vuoksi yöunet jäi vähän vähälle, ja tänään onkin sitten ihan hyvä viettää iltaa ihan yksinään kotona rentoillen.

Ystävänpäivänä tuli väsättyä jotain nopeeta jälkkäriä suklaasta ja muutamaa ohjetta netistä vilkuiltuani tuli tehtyä tosi herkullinen ja mehevä suklaapiirakka. Piirakka ei ulkonäöllään hivellyt silmää, mutta koostumus oli musta ainakin täydellinen. Sellainen mutakakun ja suklaakakun välimuoto, tosi kostea, muttei kuitenkaan ihan taikinamainen. Ainoa miinus tässä piirakassa on ollut se että sitä on nyt tullut syötyä sitten muutamapäivä putkeen aika reilulla kädellä, huh onneksi sain tänään pakotettua itseni edes jumpalle...

Suklaapiirakka:
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3-4dl turkkilaista jugurttia
100g voita(sulatettuna)
100g maitosuklaata

Kuorrutukseen: 100g suklaata(maito), 1dl kermaa, 1rkl voita

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan turkkilainen jugurtti ja sulatettu (vähän jäähtynyt) voi. Lisää lopuksi joukkoon myös aika rouheiksi paloiksi pilkottu suklaa. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi, ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 15-20minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja lämmitä kerma hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää lämpimään kermaan sulatettu suklaa ja ruokalusikallinen voita. Kaada kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja anna hetki jähmettyä ennen tarjoilua.


Ystävänpäivän herkkuja

2 kommenttia:

  1. Pittaapa testailla! En kylla tykkaa just mudcaken taikinamaisuudesta, joten ehkaa taa ei ois liian raa'an oloinen koostumukseltaan :p

    VastaaPoista
  2. Joo kokeile Vilja ihmeessä! Musta toi oli just passelia, mut toisaalta on tuokin aika kostea:)

    VastaaPoista