keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mummin manteli-suklaanamut

Huhhui, nyt olen kuukauden työrupeaman ja kassialmailun jälkeen taas vihdoin omassa kotona, JEE! Töissä oli mukavaa, ja kassialmailukin toisaalta, kun näki paljon kavereita ja sukulaisia, mutta on se vaan ihanaa että saa vihdoin purkaa kassit ja olla kotona. Joulupukki toi mulle tänä vuonna muuten jätskikoneen, jota on pakko testata varmaan jo huomenna. Siis ihana lahja, nyt pääsee kokeilemaan kaikenlaisia jäädytettyjä jugurtteja ja ihania makujäätelöitä. Kai sitä voi ajatella että jäätelökin olis ehkä vähän terveellisempää kun sen itse tekee? ;)

Mummin manteli-suklaanamut
Nyt kun tästä saan taas asetuttua omaan kotiin on pakko alkaa tekemään myös jotain liikunnallista tän uuden vuoden kunniaksi. Tsiisus, olen ihan rehellisesti vaan syönyt koko loman ajan, ja liikkunut oikeastaan vain pakolliset työssä mukana tulevat liikunnat. Se tässä ruokablogin pitämisessä on ehkä ainoana pienenä miinuksena, että kaikenlaista ruokaa ja herkkua tulee maisteltua. Pitäisi vaan muistaa se liikuntapuolikin tässä herkuttelun ohessa...

Herkuttelusta puheen ollen, Mummi on tehnyt meille muutamana vuonna joulun aikaan tällaisia, omatekoiselta daimilta maistuvia herkkuja. Nappasin tänä vuonna mummilta reseptin talteen ja jaan sen täällä jotta tekin pääsisitte kokeilemaan näitä namusia. Ohje ei ole kovinkaan mutkikas eikä sisällä paljoa aineita, joten nyt kaikki vaan rohkeasti kokeilemaan ja herkuttelemaan.

Manteli-suklaanamut (1 uunipellillinen)
 75g voita
1/2 dl siirappia
1 1/2dl  sokeria
1 1/2dl mantelijauhetta

Päälle 200g maitosuklaata

Sulata voi kattilassa ja lisää muut aineet sekaan. Keitä koko ajan sekoitellen n. 10 minuuttia kunnes seos vähän tummuu. Kaada massa sitten leivinpaperille, asettele toinen leivinpaperi päälle ja kaulitse ohuehkoksi levyksi. Anna jäähtyä.

Sulata suklaa, ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä suklaa koko pinnalle ja anna kovettua huoneen lämmössä. Paloittele namut vasta sitten kun levy on kokonaan kovettunut.
Hyvää uutta vuotta 2013 kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti