perjantai 4. tammikuuta 2013

Kotitekoinen mustikkajäätelö

Noniin, eilen päästiin vihdoin kokeilemaan uutta jätskikonetta. Tein jätskiä jäätelökoneen mukana tulleella ohjeella, johon lisäsin mustikoita. Olin tuttuun tapaani hieman malttamaton, enkä uskonut kun ohjeessa luki että kulhojen pitäisi olla ollut pakkasessa vähintään 8 tuntia ennen käyttöä. Olin kuitenkin aivan varma että 6,5 tuntia riittää, ja kas kun jäätelöstä tuli vähän löysää. No, ei siinä mitään, söin vähän löysää jätskiä eilen, laitoin osan pakkaseen ja tänään sain pakkasesta sellaista ihan kunnollista jäätelöä.

Jäätelökoneen käyttö oli tosi helppoa (obh-nordican vehje), mutta isommalle seurueelle tai perheelle kulhot on aika pieniä. Sitten täytyy vain tehdä useampi satsi ja laittaa aiemmat pakkaseen odottamaan. Tämä ohje sopii ko. jäätelökoneen kulhoon jonka tilavuus on 3,2dl maksimissaan. Voit tehdä periaatteessa tällä ohjeella jäätelöä ilman jäätelökonettakin, laittamalla massan kulhoon ja suoraan pakkaseen. Tällöin massaa täytyy kuitenkin käydä sekoittamassa vähintään puolen tunnin välein.

Mustikkajäätelö
2dl kuohukermaa
2 pientä keltuaista
40g sokeria (vajaa 1/2dl)
1 tl vaniljasiirappia
1dl mustikoita

Vaahdota sokeri ja keltuaiset keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Murskaa hieman mustikoita (jos käytät pakastemustikoita, voit ihan pikkusen sulattaa niitä mikrossa). Lisää vaahdotetun sokeri-keltuais-vaahdon sekaan vaniljasiirappi ja varovasti nostellen myös kermavaahto. Lisää lopuksi mustikat. Kaada jäätelömassa heti jäädytettyyn jäätelökoneen kulhoon ja laita kone pyörimään n.15 minuutiksi. Pysäytä kone ja anna jähmettyä koneessa vielä n.5min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti