perjantai 28. joulukuuta 2012

Mansikka-Passion Pavlova

Joulupäivän illalliselle anoppilaan tein jälkkäriksi mansikka-passion pavlovaa. Tein marengin itseasiassa jopa kaksi kertaa. Kun aloin joulupäivän aamuna värkkäämään pavlova-marenkia, meni jotain pieleen ja marengista tuli ruskea eikä se ollut yhtään kova. Ensimmäinen marenki tuli uunista oikeastaan silloin kun olimme jo lupautuneet lähtemään anoppilaa kohti, ja voitte vaan kuvitella kuinka joulurauha säilyi kun kokeilin ensimmäistä marenkiversiota. Pikkusen kiukutti, ja eikun marenki roskiin ja aloittamaan marengin värkkäämistä alusta. Toinen marenki onneksi onnistui, eikä matka anoppilaankaan ollut pitkä, joten ei oltu supermyöhässä.

Luulen että syynä marengin pehmeyteen ja muutenkin epämääräiseen koostumukseen ekassa versiossa oli se että vatkasin munat ja sokerin muovikulhossa. Muovikulhoon voi jäädä helpommin rasvaa pintaan pesunkin jälkeen, joka muuttaa marengin rakennetta. Joten pikku vinkki, vatkaa pavlova-marenki metalli tai lasikulhossa ja säästyt vaivalta ja hermojen menettämiseltä, ehkä.

Pavlovasta tuli tosi herkullista kaikesta sähläämisestä huolimatta, ja passion-lemon curd- tahna oli tosi maukasta. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!

Mansikka-Passion Pavlova (iso)

6 munan valkuaista
3 dl sokeria
1,5 tl sitruunamehua
1 rkl maissitärkkelystä

6-8 passion hedelmää
n.1 dl lemon curdia
3 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
mansikoita

Erottele valkuaiset metalli tai lasikulhoon, ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys osaan sokerista. Lisää ensin vatkattujen valkuaisten joukkoon pelkkää sokeria samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää sitten maissitärkkelys ja sokeri ja lopuksi sitruunamehu. Vatkaa marenki kiiltäväksi jäykähköksi vaahdoksi. Levitä vaahto pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon siten että reunat jäävät hieman keskikohtaa korkeammiksi. Paista marenkia 125 asteisen uunin alatasolla n.1,5h ja anna jäähtyä.

Sekoita lemon curd sekä passion hedelmistä saatava hedelmäliha keskenään kulhossa. Vaahdota sitten toisessa kulhossa kerma ja lisää siihen hieman vaniljasokeria. Pilko mansikat. Levitä kermavaahto marengin päälle, sen jälkeen lemon curd tahna, ja viimeiseksi mansikkaviipaleet. Tarjoile heti, muuten marenki menettää rakennettaan ja siitä tulee helposti hieman sitkeää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti