tiistai 18. joulukuuta 2012

Katkarapuruisnapit ja Lemon posset

Kohta se on jo täällä, JOULU! Ihanaa. Odotan vain että mies tulee myös tänne lapsuusmaisemiin, pääsee rauhoittumaan, saa olla yhdessä ja ennen kaikkea saa syödä kaikkia ihania herkkuja. Muutama päivä täytyy kuitenkin vielä jaksaa puristaa töissä. Mun pitäisi näiden muutaman päivän aikana kehitellä myös jokin mukavan simppeli ja raikas joulujälkkäri anoppilan joulupöytään. Pari ideaa on, saa nähdä mitä sitten todellisuudessa kehitän, ehkä näitä lemonposseja?

Viime lauantaisissa pikkujouluissa tarjoiltiin siis myös katkarapuruisnappeja ja jälkkäriksi ihania lemonposseja. Katkarapuruisnapit oli menestys, niihin iski sellainen pienimuotoinen himo ja äkkiä olikin lautanen tyhjä ja kaikki napit naposteltu. Lemonposset oli uusi ja tosi mukava tuttavuus, kirpeän ja makean yhdistelmä todella toimi. Tämä jälkkäri sopisi esimerkiksi joulun jälkiruoaksi, sillä se ei ole raskas tai ällömakea, joka voisi alkaa tökkiä runsaan ja raskaan joulupöydän jälkeen.

Ruisnapit:
luomu ruisnappeja
katkarapuja
punasipulia
ruohosipulia
ranskankermaa
vähän sitruunamehua
pippuria
ripaus suolaa

Hienonna sipulit ja sekoita ainekset kulhossa. Lusikoi ruisnappien päälle ja koristele vielä ruohosipulilla.Mittoja on tähän tosi paha laittaa mutta ranskankermaa sen verran että tuloksesta tulee tahnamaista, ei liian vetelää, ja mausteita tottakai maun mukaan.


Lemon posset(3-4:lle):
4dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl sitruunanmehua

Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan ja keitä noin 3minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunan mehu joukkoon. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria ja mehua (mielestäni maku oli juuri näin hyvä). Kaada seos 3-4 pieneen lasiin ja peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään kaksi ja puoli tuntia. Tarjoa sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kanssa. Posset voi koristella halutessaan sitruunankuoriraasteella.

Kuva ei tee tälläkään kertaa lainkaan oikeutta tuotteelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti