sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Pikkujouluruokaa

Joulunodotukseen mulla kuuluu kaiken ihanan joulusuunnittelun lisäksi vahvasti joulumarkkinat ja pikkujouluruoat. Turussa joulumarkkinoita järkätään aina viikonloppuisin alkaen 4 viikkoa ennen joulua. Kävimme eilen markkinoilla siskon ja miehen kanssa, ja tänään markkinoille vietiin myös kylässä vierailevat maamu ja vaari. Markkinoilla oli kyllä vaikka mitä kivaa, ja ennen kaikkea hyvää! Valkosipulimantelit ja makeat paahdetut mantelit tuli maisteltua, ja muutama villisikamakkara joulua ajatellen tarttui mukaan.

Markkinoiden jälkeen tarjosin siskolle, sekä maamulle ja vaarille pikkujouluruokaa, eli kinkkua (mun ehdoton jouluruokalemppani NAM), kotijuustoa (maamun tekemää, maailman parasta juustoa), valkosipuliperunoita, sekä salaattia. Jälkkärinä kahvin kanssa tarjoilin joulutorttuja omena-kanelimarmeladilla.Sen suurempia ohjeita ei varmaan tarvita ainakaan kinkkuun tai torttuihin.

Valkosipuliperunat

perunoita
valkosipulin kynsiä (maun mukaan)
ruokakermaa
kolmen juuston ruokakermaa
korppujauhoja
suolaa
pippuria
aromisuolaa

Kuori perunat ja pilko ne. Pilko valkosipulin kynnet pieniksi. Lado perunoita uunivuokaan ja lisää mausteita aina hiukan kerrosten väleihin. Ripottele sekaan valkosipulimurskaa makusi mukaan. Kaada perunoiden päälle ruokakermat ja peitä vuoka foliolla. Paista n.175 asteisessa uunissa tunnin verran. Ota folio pois vuoan päältä viimeisen 10 minuutin ajaksi ja ripottele perunoiden päälle vielä korppujauhoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti