keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Tuunattu pyttipannu

Syysväsymys senkun jatkuu. Mulla on nyt pieni tauko tenteistä, eli käytännössä en siis ole edelleenkään kaukaa viisas, ja aloittanut lukemaan kerrankin ajoissa, vaan olen katsonut lähinnä Brothers&Sistersin ensimmäistä tuotantokautta ja syönyt piparitaikinaa. Lainasin tuon kyseisen televisiosarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta pikkusiskolta, koska olen katsonut ko. sarjaa muutaman jakson sieltä täältä ja halusin tutustua sarjaan lähemmin. No, tästä tuloksena olen nyt sitten täysin koukuttunut. Suosittelen sarjaa ihan kaikille, jopa mieheni tykkäsi!
Okei, ens viikolla tsemppaan taas ja alan kunnolla lukemaan. Tai olis ehkä aikakin, kun koulua on enää tän vuoden puolella jäljellä enää reilu kuukausi.

Katselin tuossa muutama päivä sitten vähän keittokirjoja, joita en ole vähään aikaan lueskellut. Huomasin, että joukossa oli myös mieheni (Kyllä, hän on ilmeisesti saanut aikoinaan ylioppilaslahjaksi keittokirjan) "Pyttipannu"- niminen keittokirja. Sitä lueskeltuani tulin siihen lopputulokseen, että pyttipannuahan me tehdäänkin ensi viikon ruoaksi. Ja totta tosiaan, sitä ollaankin syöty sitten maanantaista tähän päivään saakka, koska pyttistä tuli väsättyä suhteellisen runsas annos. Lopputuloksesta tuli kuitenkin tosi maukas, ja toimii hyvin just tuollaisena suurena annoksena, jota sitten lämmittelee pitkin viikkoa. Pyttis on siitä kiva ruoka, että sinne voi heittää oikeastaan mitä vain.

Tuunattu pyttipannu (määrät maun mukaan)

sipulia
valkosipulia
oliiviöljyä
makkaraa (HK:n sinistä)
pekonia
kesäkurpitsaa
keitettyä perunaa
munakoisoa
kirsikkatomaattia
suolaa
pippuria
yrttejä

Kaikki ainekset pilkottuani, paistoin makkaroita ja pekonit pannulla sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun makkarat ovat saaneet vähän väriä laita ne uunivuokaan odottamaan. Paista seuraavaksi pannulla oliiviöljyssä pilkotut perunat, kesäkurpitsa sekä munakoiso. Lisää nämäkin uunivuokaan. Lopuksi käytä nopeasti kirsikkatomaatit myös oliiviöljyisellä pannulla ja lisää uunivuokaan. Sekoita aineksia uunivuoassa hieman, ja mausta makusi mukaan. Lorautin vielä vähän oliiviöljyä koko homman päälle ennen paistamista. Paista uunissa vielä 175 asteessa 15-20 min, jotta maut sekoittuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti