tiistai 23. lokakuuta 2012

Quesadillat

Meillä tosiaan tota meksikolaista ruokaa vedetään aika usein, ja viikonloppuna oli vuorossa quesadillat. Kuva on taas niin hävyttömän huono ettei se houkuttele kokeilemaan näitä alkuunkaan, mutta uskokaa pois tortillat toimii tässäkin muodossa tosi hyvin. Quesadilloihin sopivimpia olisi ehkä ne ihan pienet tortillalättyset jos niitä ei halua pilkkoa paloiksi. Mies kävi meillä tekemässä ruokaostokset ja toi niitä jättimäisimpiä versioita, joten meillä quesadillat tarjoiltiin tälläkertaa paloina. Kuvasta puuttuu myös näiden herkkujen kanssa tarjoiltava salsa sekä ranskankerma, mutta niitä voi laittaa tosiaan lätyn päälle paiston jälkeen oman maun mukaan.

Quesadillat (määrät oman maun mukaan) :

tortillalättyjä (2 lettua per 1 quesadilla)
kanasuikaleita, marinoimattomia
taco/fajitas maustetta
paprikaa
punasipulia
valkosipulia
mangoa
cheddarjuustoa
juustoraastetta
(täytteeseen sopisi myös hyvin pavut, sienet, jalopenot, yms)

Quesadillojen kaverina tarjoillaan salsaa sekä ranskankermaa.

Paista kana ja mausta se. Ota kana pois liedeltä ja lisää sen joukkoon hienoksi pilkottu sipuli, paprika, valkosipuli, sekä mango. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle 1-4 lettua (riippuen lettujen koosta) ja levitä lettujen päälle ohut kerros salsaa tai esimerkiksi juustodippiä. Levitä sitten kanatäytettä sopivasti letun päälle. Laita kanatäytteen päälle cheddarjuustoa sekä juustoraastetta ja paina kevyesti toinen tortillalettu kanneksi päälle. Voit ripotella kansiletun päälle vielä juustoraastetta koristeeksi.
Paista lettuja grillivastuksen alla 5-10 min, sen verran että juusto letun sisällä alkaa sulaa ja pinta hieman ruskettuu. Ota sitten pois uunista ja tarjoile kokonaisina tai paloiksileikattuina. Quesadillat maistuu erityisen hyvältä raikkaan salaatin ja maissilastujen kanssa. (Niin ja tietysti niiden salsan ja ranskankerman kanssa, joita kuvassa ei ole! Jostain syystä tuossa ruokailua aloitellessa ei aina muista lisätä kuvanottohetkellä kaikkia komponentteja kuvaan :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti