tiistai 25. syyskuuta 2012

Nakkirisotto

Tämä on oikea arkiruokien arkiruoka. Tämä ei ole mitään oikeaa risottoa siis nähnytkään(riisikin väärää), mutta arkena tämä ruoka on hyvää siinä missä makaronilaatikko tai kinkkukiusauskin. Äiti teki tätä aika usein meille lapsena, ja muistaakseni tämä oli joskus ala-asteaikoina myös lempiruokani. Synttäripäivinä saimme aina päättää mitä ruokaa söisimme, ja muistan kyllä muutamana synttärinä toivoneeni nakkirisottoa.. Hmm, nyt voisin toivoa jotain hiukan muuta...Voisin myös kuvitella että perheen pienimmät söisivät tätä mielellään. En oikein osaa sanoa näitä ainesmääriä kovin tarkkaan koska heittelen vain riisiä usein sen verran kuin hyvältä tuntuu, ja nakkeja pari pakettia (koska nakkeja pitää olla miehen mielestä paljon). Tosin, eipä nuo määrät tässä kovin tarkkoja olekaan, kukin tehköön oman mielensä ja nälkänsä mukaan.

Nakkirisotto 

1 sipuli
öljyä
pitkäjyväistä riisiä
vettä
nakkeja
hernemaissipaprikaa
ripaus suolaa
mustapippuria

Kuullota sipulit öljyssä, lisää sitten joukkoon riisit ja sekoita. Lisää vettä pieni määrä kerrallaan ja anna imeytyä ennen kuin lisäät seuraavan kerran. Kun riisit ovat kypsiä, pienennä lieden lämpötilaa ja lisää riisin sekaan pilkotut nakit sekä hernemaissipaprikapussi. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria, tarjoile vaikkapa ketsupin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti