torstai 27. syyskuuta 2012

Kanankoivet

Syysflunssa tuntuu vaivaavan monia. Itselläkin alkoi eilisiltana kolottamaan luita ja näin sitä on sitten maattu tämä päivä sohvalla peiton alla kuumaa mehua litkien. Ulkonakin on niin ahdistavan syksyinen ja sateinen ilma että ei tässä auta nyt muu kuin laittaa kynttilät palamaan, villasukat jalkaan ja nauttia kuumaa kaakaota/mehua sohvan nurkassa. Eilen tuli muuten uusi Koti ja Keittiö-lehti jossa oli aika herkullisia leipomisohjeita, täytyy ehkä testata jotain niistä viikonlopun aikana.

Flunssankourissa en jaksanut mitään kovin ihmeellistä vääntää tänään, ja helpointa olikin vain pilkkoa muutama pottu ja omena ja laittaa ne uuniin kanankoipien kanssa. Ja ihan syötäväähän siitä tuli. Jos jääkaapissa olisi ollut vielä porkkanoita, olisin varmaan niitäkin pilkkonut joukkoon.

Kanankoivet uunissa (2:lle)

2 maustamatonta kanan koipea
n.7 perunaa
1-2 omenaa
suolaa
pippuria
yrttejä
1-2 valkosipulin kynttä
loraus oliiviöljyä
tuoretta basilikaa


Pilko perunat ja omenat suurehkoiksi lohkoiksi. Laita kanakoivet, pilkotut valkosipulin kynnet sekä perunalohkot uunivuokaan. Lorauta perunoiden päälle tilkka oliiviöljyä (ei kovin paljoa, koska kanasta irtoaa rasvaa melko paljon) ja kääntele hiukan. Mausta  kanankoivet ja perunat suolalla, pippurilla ja mieleisilläsi yrteillä. Laita 200 asteiseen uuniin folio uunivuoan päällä n.40 minuutiksi. Lisää omenalohkot perunoiden sekaan n. puolen tunnin paiston jälkeen. Paista vielä 10-15 min ilman foliota, niin että kanat sekä omenalohkot ruskistuvat ja rapeutuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti