tiistai 21. elokuuta 2012

Tortillavuoka

Tänään vietettiin hengailu päivää ystäväni E:n kanssa. Lenkkeiltiin, saunottiin ja tottakai syötiin ! E kertoi mulle pari päivää sitten tekemästään tortillavuoasta, ja pakko oli heti kokeilla. Tortillat kun ovat meillä aika suosittu ruoka, niin ihan kiva että löytyy ohjeita tortilloista muussakin muodossa. Vuoan teko oli hiukan sotkuista puuhaa, mutta lopputulos oli maukas ja täyttävä. Ottamani kuva ei kyllä tee lainkaan oikeutta ruoan maulle (siis aivan hirveän näköistä mössöä, mutta uskokaa tai älkää tosi hyvää se oli kyllä! ). Suosittelen kokeilemaan, ihan perus torttillojen tai esimerkiksi lasagnen sijaan.

Tortillavuoka:

8 tortillalettua
400g jauhelihaa
taco maustetta
suolaa
mustapippuria
1 purkki tomaattisalsaa(+ halutessasi hiukan tomaattimurskaa, itse laitoin n.1dl yrteillä maustettua tomaattimurskaa)
1 punasipuli
1 pussi maissia
1 paprika
1 fetajuustopala
1dl ruokakermaa
mozzarellajuustoraastetta

Ruskista jauhelihat öljyssä ja mausta se tacomausteella, suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprikat, punasipuli, sekä fetajuusto. Lisää paistettun jauhelihan sekaan salsa (ja tomaattimurska), sekä pilkotut vihannekset, maissi, 3/4dl ruokakermaa ja fetajuusto. Hauduta aineksia korkeareunaisella paistinpannulla sen aikaa, että feta alkaa hiukan sulaa. Täytä sitten tortillat täytteellä, leikkaa puoliksi ja asettele pystyasentoon vuokaan. Kaada loppu ruokakerma sekä reilusti juustoraastetta tortillojen päälle. Paista vuokaa n.15 min 200 asteessa uunissa. Laita vuoan päälle foliota mikäli pinta alkaa näyttää liian ruskistuneelta. Tarjoile vaikkapa raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti