keskiviikko 22. elokuuta 2012

Omenajälkkäri

Näin muistaakseni jonkin tämän suuntaisen jälkkäriohjeen Maku-lehdessä muutamia viikkoja sitten. Omenat ovat nyt parhaimmillaan, ja itse ajattelin hyödyntää niitä kaikin tavoin. Lapsuuden kodissani on puutarhassa monia omenapuita, ja puristamme joka vuosi niistä myös tuoretta omenamehua iänkaikkisen vanhalla mehuntekokoneellamme. Se on ehdottomasti parasta mehua, mitä olen ikinä juonut. Tämäkin jälkkäri on ihan kokeilemisen arvoista, ja tosi hyvää ainakin näistä tuoreista omenista tehtynä.

Omenajälkkäri (4:lle)

3-4 isohkoa omenaa
3rkl tummaa siirappia
3 dl kaurahiutaleita
2 rkl fariinisokeria
2dl kuohukermaa
2dl turkkilaista jogurttia

Ota esille tarjoiluastiat, joihin teet jälkiruoat (esim isot lasit, kulhot). Kuori omenat ja pilko ne kuutioiksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaadoksi kulhossa, ja sekoita siihen turkkilainen jogurtti. Mittaa kuumahkolle paistinpannulle kaurahiutaleet ja anna niiden olla pannulla vain hetki, niin että ne hiukan paahtuvat. Jaa ne sitten jälkiruoka-astioihin ja sekoita hiutaleisiin fariinisokeri. Laita seuraavaksi kuumalle pannulle omenakuutiot sekä  tumma siirappi ja pyörittele omenakuutiot hyvin siirapissa. Omenakuutiot saavat olla pannulla n. 5 min niin että ne hiukan pehmenevät ja imevät siirappia itseensä. Jaa sitten omenakuutioit jälkiruoka-astioihin kaurahiutaleiden päälle, ja lisää lopuksi päälle kermavaahto-turkkilainen jogurtti-seos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti