lauantai 18. elokuuta 2012

Amerikkalainen Mustikka-Juustokakku

Amerikkalainen juustokakku on ihan parasta. Kokeilin nyt vähän yhdistää Belle Baien sekä Divaani Blogin Pics, Dots & Stripes:in ohjetta ja täytyy nyt todeta, että ei tämä nyt ihan täydellistä minun makuuni ollut. Pohjan ohje on siis Belle Baien sivulta, ja täyte PDS:n blogista. Tuntui, että täyteessä ei ollut tarpeeksi makua, ja pohja tuntui tosi rasvaiselta. Seuraavalla kerralla taidan laittaa myös lisää Philadelphiaa. Noh, ehkä se täydellinen yhdistelmä kokeilemalla löytyy, ei tämäkään nyt luultavasti syömättä jää !

Mustikka-Juustokakku

Pohja:
200g voita
1dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2 munaa

Täyte:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
150 g crème fraîchea
1 1/3 dl sokeria
4 luomukananmunaa
2 tl vanilja-aromia
2 tl sitruunamehua

Päälle kourallinen mustikoita

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin tiukasti.
Sekoita pohjan aineet keskenään ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja vanilja-aromi. Vatkaa sitten munat joukkoon yksi kerrallaan. Lisää lopuksi sitruunamehu ja sekoita. Painele pohja tasaisesti vuokaan pohjalle sekä reunoille. Kaada täyte vuokaan, ja lisää lopuksi kourallinen mustikoita pinnalle. Paista juustokakkua n.55 min 175 asteessa. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti