maanantai 2. heinäkuuta 2012

Jauhelihapitsaa

Mies tykkää perisuomalaisista pitsaversioista, missä on täytettä enemmän kuin laki sallii. Tein siis miehen mieliksi jauhelihapitsaa.

Jauhelihapitsa

Pohja:
 2 dl vettä
20 g hiivaa
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400g jauhelihaa
tomaattimurskaa
basilikaa
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria
2 isoa herkkusientä viipaloituna
1 purkki ananasta
aurajuustoa
mozzarellaa

Sekoita hiiva haaleaan veteen, lisää muut aineet ja alusta taikinaksi. Kohota taikina vähintään kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan ja kauli litteäksi. Valmista sitten tomaattikastike kattilassa. Laita n. 2-3 dl tomaattimurskaa, pieneksi pilkotut valkosipulin kynnet sekä mausteet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen n. 10 min. Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Paista jauheliha pannussa, ja levitä tomaattikastike sekä muut täytteet pohjan päälle. Paista pitsaa noin 30 min 200 asteessa, tai kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet hieman väriä. Paistamisen jälkeen voit levittää pitsan päälle vielä tuoretta basilikaa tai rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti