sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Rosmariinigrissinit

Rosmariinigrissinien ohje löytyi myös uudesta Leila Lindholmin kirjastani. Grissinit ovat täydellisiä naposteltavia, esimerkiksi juustojen ja salaatin kanssa. Oikeasti grissinien tulisi olla tosi ohuita, mutta nämä mun tekemät ovat kyllä hieman ronskimpia patukoita. Hyviä olivat silti.

Rosmariinigrissinit (n.30 ohutta grissiniä)

25g hiivaa
1 1/2dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 kananmunan valkuainen
1/2dl oliiviöljyä
2 tuoretta rosmariininoksaa
6dl vehnäjauhoja

Päälle:
sormisuolaa ja hienonnettua rosmariinia

Murenna hiiva kulhoon ja lisää haalea vesi, sokeri ja suola ja sekoita kunnes hiiva sekoittuu veteen. Sekoita joukkoon kananmunan valkuainen, oliiviöljy, ja hienonnetut rosmariinin lehdet. Lisää jauhoja vähän kerrallaan, niin että saat kiinteän taikinan. Kohota taikinaa liinan alla n. tunnin verran. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä, ja leikkaa taikina paloiksi. Pyöritä palat ohuiksi, suunnilleen kynän paksuisiksi tikuiksi ja nosta pellille. Voitele puikot vedellä ja sirota päälle sormisuolaa ja rosmariinia. Kypsennä puikkoja uunin keskiosassa n. 25min tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti