maanantai 28. toukokuuta 2012

Eaton Mess

Eaton mess on syntynyt kuulemma, kun joku tunnettu kokki oli vahingossa tipauttanut pavlovan lattialle ja tarjoillut siitä syntyneen sotkuisen jälkkärin. Tämä on super helppo ja kesäinen jälkkäri. Ainoastaan marenkien valmistamiseen menee hiukkasen kauemmin.

Eaton Mess (4:lle)

1l mansikoita
1rkl balsamicoa
3 rkl tomusokeria
400g turkkilaista jugurttia
4 kananmunan valkuaista
200g sokeria

Aloita valmistamalla marengit. Erottele kananmunista valkuaiset kulhoon. Vatkaa valkuaisista kova vaahto. Lisää sokeria vähitellen vaahtoon jatkaen vatkaamista koko ajan. Pursota tai nostele lusikoilla leivinpaperille kekoja vaahdosta, ja paista niitä 120 asteisessa uunissa reilun tunnin verran, kunnes ne oavt kevyitä ja kuivia.

Valmista marenkeja odotellessasi osasta mansikoista kastike. Ota puolet mansikoista (1/2 l), poista mansikoista kovat kannat ja muussaa sitten mansikat haarukalla tai sormin kastikkeeksi. Kastikkeen ei tarvitse olla kovinkaan tasaista. Sekoita muussattuihin mansikoihin tomusokeri ja balsamiko, ja laita jääkaappiin odottamaan jälkkärin kasaamista. Pilko loput mansikoista.


Kasaa jälkiruokakulhoihin vuorotellen hiukan murskattua marenkia, mansikkakastiketta, pilkottuja mansikoita ja lusikallisia turkkilaista jugurttia. Tarjoile heti kasaamisen jälkeen, että marenki pysyy rapeana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti