sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Mokkapalat

Mokkapaloja on syöty monien mielestä jo kyllästymiseen asti. Minusta ne ovat kuitenkin ihan herkullisia, ainakin tällä ohjeella. En hirveästi syty itsekään niille ohjeille, joissa taikinaan tulee maitoa, eikä vahvaa kahvijuomaa. Kahvijuomalla pohjasta tulee maukkaampi, eikä niin kuiva.

Mokkapalat:
200g voita
3 1/2dl vahvaa kahvijuomaa
5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
3 munaa

Kuorrute:
75g voita
3/4dl vahvaa kahvijuomaa
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta


Mittaa kattilaan rasva ja kahvijuoma. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon rasvaseos. Vatkaa puuhaarukalla munat taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Kiehauta kattilassa rasva ja kahvi. Yhdistä tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi seos kattilaan ja sekoita kuorrute tasaiseksi. (itse aikaa säästääkseni en siivilöinyt, ja se näkyy kyllä sitten lopputuloksessa :D) Lisää tarvittaessa tomusokeria saadaksesi sopivan paksun, mutta notkean kuorrutteen.
Levitä kuorrute jäähtyneen piiraslevyn päälle. Koristele mokkapalat strösseleillä, suklaarouheella tai karkeilla. Leikkaa levy kaistaleiksi ja edelleen vinosti viipaleiksi tai neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti