tiistai 7. helmikuuta 2012

Suklaajuustokakku

Avomies täytti vuosia tänään ja pyysi että leipoisin hänelle töihin synttärikakkua. Toiveena oli suklainen juustokakku, ja sellaisen hän myös sai. Suuntaa antavaa ohjetta katselin "leivonnaisia herkkusuille"-leivontakirjasta, mutta muokkasin sitä hieman.

Suklaajuustokakku:

Pohja:
200g digestive keksejä
2rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita

Kakku:
900g tuorejuustoa
2,2dl sokeria
1-2tl vanilja-aromia
4 kananmunaa
200 g sulatettua tummaa suklaata
100g pieneksi pilkottua valkosuklaata

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin hienoksi murskaksi. Lisää keksi murskaan kaakaojauhe, sekä voi ja painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Itselaitoin vuoan pohjalle vielä leivinpaperin. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Mittaa tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella nopeudella kunes seos on tasaista. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Seoksen tulisi lopuksi olla hyvin sileää ja kermaista. Sulata suklaa, ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt suklaa juustoseokseen hiljaisella nopeudella tai nuolijalla. Lisää lopuksi valkosuklaa rouhe. Kaada täyte pohjan päälle tasaisesti. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-40 minuuttia. Kakun tulee olla paistamisen jälkeen keskeltä vielä hyvin hyytelömäistä. Anna jäähtyä huoneenlämmössä, ja laita sitten yöksi jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Koristele kakku mielesi mukaan ennen tarjoilua. Itsekäytin sulatettua valkosuklaata, valkosuklaarouhetta sekä maitosuklaa ja tummasuklaa lastuja.

1 kommentti:

  1. Heip,
    Olipa kiva ylläri tämä blogi:o) Mukavia ohjeita sulla, tulee ihan vesikielelle. Mulla tosin munaton ja maidoton elämä jatkuu, joten taidan tästä mennä järsimään näkkäriä...

    VastaaPoista