tiistai 10. tammikuuta 2012

Possuwokki

Wokkiruoat on nopeita valmistaa ja aika terveellisiäkin. Paras wokki syntyy toki tuoreista vihanneksista, mutta opiskelijabudjetin takia on edullisempaa ostaa pussi wokkivihanneksia pakastealtaasta, ja tuunata wokkia vain muutamilla tuoreilla tuotteilla. Ja hyvää tulee niinkin.

Possuwokki:
porsaanlihasuikaleita
valkosipulia
wokkivihanneksia
porkkanaa
herkkusieniä
cashew-pähkinöitä
ripaus kuivattua chiliä
sweet chili kastiketta
soijaa


Ota pakastevihannekset sulamaan ennen wokkaamista.Pilko tuoreet vihannekset valmiiksi.Paista possusuikaleet öljyssä pilkotun valkosipulin kanssa, mausta soijalla ja kuivatulla chilillä ja siirrä pannulta(wokkipannulta, tai korkeareunaisemmalta paistinpannulta) kulhoon odottamaan. Wokkaamisessa tärkeintä on tosi kuuma pannu ja nopea paistaminen. Siksi pakastevihanneksetkin kannattaa iskeä pannuun sulaneina, ettei ne viilennä pannua. Muutenkin ne pysyvät rapeampina kun ne paistaa sulaneina. Kun pannu on kuuma laita siihen hieman öljyä, sekä pakaste-että pilkotut vihannekset sekä pähkinät. Lisää lopuksi lihat ja mausta wokki vielä soijalla ja sweet chili kastikeella. Kääntele wokkia koko ajan, ettei vihannekset pala kuumassa pannussa.
Wokin kanssa voi tehdä vielä nuudeleita. Ne voi lisätä keittämisen jälkeen wokin sekaan, tai paistaa öljyssä ja valkosipulissa toisella pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti