perjantai 6. tammikuuta 2012

Comfort Food !

Eilen tarvittiin lohturuokaa, ja siihen sopi mielestäni täydellisesti tortillat. Tortillat on kiva ruoka siinä mielessä, että letun sisään voi laittaa miltein mitä vain oman maun mukaan. Itse tein tortillan täytteeksi vielä Ukilta opitun avocado-tahnan. Se ei muistuta juuri lainkaan guacamolea, mutta on tosi hyvää. Itseasiassa, meillä tuota tahnaa on syöty perinteisesti rapujuhlissa paahtoleivän ja katkarapujen kanssa, mutta samainen tahna sopii hyvin myös tortillan täytteeksi tai ihan vaan sipsien dipiksi. Tein sitä eilenkin reilun satsin, niin että voin tänäkin iltana dippailla eiliseltä jääneitä sipsejä siihen. Tortillalettujakin voisi tietenkin tehdä itse, mutta tälläkertaa kaikki on suoraan kaupan hyllyltä :D

Tortillat:
tortillalettusia
jauhelihaa
salsaa
tacomaustetta
tomaattia
punasipulia
kurkkua
salaattia
ranskankermaa
ananasta
kanaa
avokadoa
paprikaa.. mitä ikinä täytteeksi haluatkaan laittaa !

Avocado-tahna:
3 kypsää avodacoa
3 valkosipulinkynttä
3dl ranskankermaa
(suolaa)
(pari tippaa sitruunamehua, ettei tahna tummu)

Itse tortilloja tehdessä laitan salsan  maustetun jauhelihan joukkoon. Tällöin jauhelihasta tulee myös vähän "tahmaisempi" ja pysyy paremmin letun sisällä.

Avocado-tahna syntyy, kun laittaa kaikki ainekset kulhoon ja muussaa sauvasekoittimella ! Tarkista maku, ja mausta tarvittaessa suolalla. Nami. Avocado-tahna tuppaa tummumaan ollessaan pitkään kulhossa, eli jos et tarjoile tahnaa heti, kannattaa siihen lisätä muutama tippa sitruunamehua. Tällöin tahna ei tummu, ainakaan niin pahasti tai nopeasti, ja pysyy nätimmän näköisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti