keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Wieninleikkeet ja maalaisperunat

Käytiin miehen kanssa kaupassa, ja mietittiin josko syötäisiin välillä jotain muuta lihaa kuin jauhelihaa (jos sitä voi lihaksi kutsua) tai kanasuikaleita. Päädyimme porsaan ulkofileeseen, sillä se on melko edullista (opiskelijabudjetti...) ja siitä voi aina laittaa puolet pakkaseen. Porsaan ulkofileestä saa hyviä wieninleikkeitä ja  ne syntyvät melko vähällä vaivalla. Ruoanlaittoa nopeuttaakseni maalaisperunatkin löytyivät suoraan pakastealtaasta tällä kertaa.

Porsaan ulkofilettä
vehnäjauhoja
kananmunaa
korppujauhoja
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
sitruuna

Leikkaa porsaan ulkofileestä noin sentin paksuisia paloja, ja nuiji ne. Ota kolme kulhoa esiin, ja laita yhteen venhäjauhoja, toiseen kananmunaa, ja kolmanteen korppujauhoja sekä mausteet. Pyöräytä nuijitut possun ulkofileet ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeiseksi korppjauho-mauste-seoksessa. Laita paistinpannulle kunnon nokare voita ja paista fileitä muutama minuutti molemmilta puolilta, niin että ne saavat kullanruskean värin. Lisää voita tarvittaessa pannulle leikkeiden paistamisen välissä. Laita paistetut leikkeet vielä noin 10-15 minuutiksi uuniin 175 asteeseen.
Leikkaa valmiiden leikkeiden päälle muutama sitruuna viipale antamaan makua. Itse laitoin annokseen vielä Valion uutta yrteillä maustettua rahkaa perunoiden kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti