sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mokkainen tiikerijuustokakku

Tänään meillä oli sukulaissunnuntai, ja omat sekä avomieheni vanhemmat kävivät meillä syömässä lounasta. Tarjolla oli uuniperunoita, tsatsikia, pekoni-sienitäytettä sekä katkaraputäytettä. Lisäksi leivoin vielä hiivaleipää ja tein vihreän salaatin perunoiden kaveriksi. Jälkkäriksi leivoin jo eilen jääkaappiin mokkaisen tiikerijuustokakun ohjeella, jonka löysin "suklaa"-leivontakirjasta. Kuvia kakusta en ehtinyt ottaa, mutta koska se oli niin herkullista ajattelin ohjeen laittaa kuitenkin tänne sivuille.

Aineet:

Pohja:
250g digestive keksejä
75g voita sulatettuna(+ voita irtopohjavuoan voitelemiseen)
2rkl kaakaojauhetta

Täyte:
300g tuorejuustoa notkistettuja
200g ricottaa
200g (2 1/4dl) hienoa sokeria
3tl maissitärkkelystä
3munaa kevyesti vatkattuna
2tl vaniljaesanssia
5dl ranskankermaa
2,5dl kuohukermaa
2tl pikakahvijauhetta
2rkl kahvilikööriä
100g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä

Kuumenna uuni 170 asteeseen ja voitele 23cm irtopohjavuoka. (Itselaitoin myös leivinpaperin irtopohjavuoan pohjalle) Murskaa digestivekeksit hienoksi muruksi, lisää sulatettu voi sekä kaakaojauhe. Painele keksipohjataikina irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto, ricotta, sekä sokeri suuressa kulhossa sähkövatkamella. Lisää joukkoon maissitärkkelys, munat ja vaniljaesanssi ja vatkaa vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Lisää ranskankerma ja kuohukerma. Jaa seos kahteen yhtä suureen osaan. Sekoita yhteen osaan juustoseosta kahvi, likööri, sekä sulatettu suklaa sähkövatkaimella, ja jätä toinen juustoseoksista maustamattomaksi.
Kaada molemmat juustoseokset keksipohjan päälle, samanaikaisesti mikäli mahdollista. Sekoita seoksia vähän haarukalla, niin että pinta saa tiikerin raitoja muistuttavan kuvioinnin.
Paista uunissa 40-45 min, tai kunnes juustokakku on reunoilta kiinteä, mutta keskeltä vielä hyytelömäinen. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Laita juustokakku jääkaappiin 2 tunniksi tai yön yli ja ota sitten vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti